A Méricske "élesztése"

A WEB-es tapasztalataim alapján (fórumozás) arra a következtetésre jutottam, hogy a Méricskét utánépítők nem mindig rendelkeznek az áramkör elkészítéséhez szükséges ismeretekkel. Nekik készítettem az alábbi "1x1"-et, mellyel könnyebben mehet az üzembe helyezés.

Ha valaki olyan szerencsés helyzetben van, mint Én anno a GUS P'N'P kártyámmal, örüljön neki. Ott a vonalbemeneten nincs állítási lehetőség, se szint, se pedig szimmetria (balansz). A bemenet pedig relatíve érzéketlen, több száz mV szükséges a teljes kivezérléshez (nagyobb jelszint mellet kevésbé játszanak szerepet a zavarok). Ráadásul a fix bemenet miatt nem fenyeget a veszélye annak, hogy a keverőn esetleg később elállítjuk az érzékenységet.

Még valamire szeretném felhívni a figyelmet. Bizonyos hangkártyák olyanok, hogy felvételi üzemmódban csak egy bemenetet lehet kiválasztani. A fenti példában az AC'97 például ilyen. Ha egy másik bemenetet aktiválunk, akkor az előző helyről eltűnik a pipa. Viszont vannak olyanok is, ahol egyszerre több bemenetet is kijelölhetünk. Ez esetben ügyeljünk rá, hogy csak a vonalbemenet legyen kiválasztva, különben zavart, fölösleges jeleket vihetünk be az eszközbe. Ilyen például az ALS120: