Értékpapír V1.01

Értékpapír nyilvántartó

Az értékpapírokba fektetett megtakarításunkhoz (ha van) jól jöhet egy nyilvántartás, amivel áttekinthetőbb és rendezett képet kaphatunk. Természetesen ne professzionális banki programra gondoljunk, hanem az átlagemberek számára elérhető fix- kamatozású és futamidejű, egyszerűbb értékpapírok (pl.: Kincstári Takarékjegy, Kincstári Takarékjegy II.) kezelésének megkönnyítésére. Ehun, ni:Egy értékpapír fontosabb adatait a táblázat egy sora tartalmazza, a felső sorban a mezők nevei utalnak a cellák tartalmára:

Megnevezés

A név hossza 30 karakter lehet, ha hosszabbat írunk be, a további rész levágásra kerül. Ha a vágás helyén szóköz található, akkor az esetleges értéktelen sorvégi karakterek szintén eltávolításra kerülnek.

Névérték

Pozitív, egész számokkal adjuk meg az értékpapír Ft-ban kifejezett értékét.

Kamat

Az éves kamat mértéke (%), legfeljebb két tizedesjegy pontossággal.

Hó (a Futamidő rövidebb megnevezése)

Az értékpapír futamideje hónapban megadva. Mértéke 0..255 között lehet. Azért kapta ezt a kissé szerencsétlen nevet, hogy elférjen a táblázat keskeny cellájában.

Indul

Az a nap, mikor a kamatozás kezdődik. Ez általában a váltás napja. A megadás éééé.hh.nn formában történjen. A beírást a cellában "maszk" segíti, az elválasztó karakterekkel (a két pont) ne foglalkozzunk, azt biztosítja a forma.

Az utolsó három rubrika értékét nem nekünk kell megadnunk, azt nem is tudjuk. A program számolja ki az előbbi adatokból (ha azokat helyesen adtuk meg):

Néhány menüpont magyarázata:


Napló: V1.0 - Az első hivatalos változat V1.01 - "Sor beszúrása" és "Sor törlése" javítva
ertekpapir.rar A program.