Spark web TV segéd V1.04

Amiko Alien1 és Amiko Alien2 készülékhez, a Spark web TV linkek bevitele

A linkek bevitele a távvezérlővel, finoman fogalmazva is macerás. Milyen jó lenne, ha a webről innen-onnan "összegereblyézett" címeket csak be kellene "dobálni" egy kis szövegszerkesztőbe, majd némi rendezgetés után, kattintásra elkészülne a kívánt lista. Erre készült:Link gyűjtögető

A "kijelöl" és "másol" módon összegyűjtögetett linkeket (akár többet is egyszerre) a "beilleszt" módon helyezzük el a szerkesztő ablakban. Így egyéb, nem kívánatos szöveg is bekerülhet, amire nincs szükségünk. Két jellegzetes módon szerkeszthetünk:

- Csak a tényleges linkeket hagyjuk meg. Az "Exportálás / URL" gombra kattintva azok átkerülnek a másik lapra, az "URL" rubrikákba. Ekkor a "Név" üresen marad, később kitölthetjük, ha akarjuk.

- Szerkeszthetünk olyan listát, ahol a "Név" és "URL" adatok soronként, felváltva követik egymást. Ekkor az "Exportálás / Név+URL" gombbal a táblázat mindkét oszlopa kitöltésre kerül.

Ezen kívül, az összegyűjtött címeket elmenthetjük, és visszatölthetjük (későbbi feldolgozás). A tárolás módja a *.txt formátum. Célszerűen csoportosíthatunk pl. "sport.txt", "zene.txt" és hasonló módon.

Webtv_usr.xml szerkesztő

Az összegyűjtött címekből készíthetünk új, önálló listát, vagy bővíthetjük a régit. A "webtv_usr.xml" fájlt kezelhetjük a program mappájából, ha ott megtalálható, vagy elérhetjük FTP kapcsolódással.

Az új csatornák folytatólagosan fűződnek a régiek után, kitöltik a szerkesztési "foghíjakat", azaz üres sorokat is. A program kapacitása 999 sor. A mentés algoritmusa is hasonló, a nem folytonos listából is dolgozik. A táblázat minden olyan sorát figyelembe veszi, ahol a 2. rubrika nem üres.


Napló: V1.0 - Az első hivatalos változat V1.01 - FTP kapcsolódás - Állítható oszlopszélesség V1.02 - A táblázat sorai egérrel vonszolhatóak (kézi rendezés) - Kisebb hibák javítása (táblázat) - "&" karaktert tartalmazó URL helyes kezelése - Kérdőjelet tartalmazó sorok törlése - Gyorsabb rendezés V1.03 - Tabulátor használata a táblázatban - Kijelölt szöveg törlése - Dupla soros üzemmód (Név és URL exportálás) V1.04 - "&" karakter használata a "Név" oszlopban is - Teljes UTF-8 konverzió - Kérdőjelet tartalmazó sorok törlése helyett keresés - Keresés a táblázatban is - Oszlopszélesség állítási hiba javítva
sws.rar A program.